GASTROİNTESTİNAL ENDOSKOPİ HEMŞİRELERİ VE TEKNİSYENLERİ DERNEĞİ

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU DAVET ve BİLGİLENDİRME DUYURUSU

Değerli üyelerimiz,

Bu yıl 2018 yılında yapılması planlanan Olağan Genel Kurulumuz aşağıda yazılı resmi gerekçe ile 2019 yılında yapılacaktır.

Dernek Genel Merkezinden gelen bildirime göre; İl Dernekler Müdürlüğü denetimlerinde; iki yılda bir yapılan genel kurulun, bir sonraki genel kurul yapma zamanı 2019 Mayıs ayı olarak görülmektedir.

2014 yılında devam eden yönetim dönemi içerisinde gerçekleşen başkanın istifası sebebiyle; erken seçime gidilerek yeni yönetim kurulu seçilmiş olup, takip eden iki yılda bir genel kurullar yapılarak faaliyetler sürdürülmüştür.

 

Zamanından erken yapmamak adına bir sonraki genel kurulumuz 2019 yılında yapılacaktır. Ancak genel kurulumuzun öncesinde olağanüstü genel kurula gidilerek, epeyce eski ve dernekler kanununun gerisinde kalmış dernek tüzüğümüzün İl Dernekler Müdürlüğü nezdinde yeni kanuna göre uyarlanması zorunluluğu getirilmiştir.

Bu vesile ile;

Derneğimiz genel kurul toplantılarının, demek tüzüğümüze göre genel merkezimiz Ankara’da yapılması yasal zorunluluk gerektirdiğinden dolayı genel kurullara tüm üyelerimizin katılımı imkansız olup, arzu edilen yoğun katılım sayısını engellemektedir.

Daha adaletli ve geniş katılımcılar ile genel kurulların yapılmasını hedeflediğimizden dolayı; Dernek Genel Kurullarımızın yer ve zamanın değiştirilmesi için tüzük değişikliğine gidilerek, en üst kurulumuz olan genel kurula sunulması hususunda sizleri Olağan Üstü Genel kurula davet ediyoruz.

Olağanüstü genel kurulumuz 35.UGH 2018 Kongresinde 21 Kasım 2018 Çarşamba günü saat: 16:00/17:00 saatleri arasında Efes Salonunda yapılacaktır.

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL GÜNDEM MADDESİ:

  1. Mevcut demek Tüzüğümüze göre; Genel Kurul Yapma Zamanı:

“İki yılda bir Ankara ‘da Mayıs ayında, yapılır” denmektedir.

  1. Yeni Tüzük Değişikliği Önerisine Göre:

Genel Kurul 2 (iki) yılda bir Ekim ayında her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ulusal Gastroenteroloji Kongre Haftası içerisinde, hemşire kurslarının yapıldığı günde; Eğer Ulusal Gastroenteroloji kongresi yapılmıyor ise; İki yılda bir Ekim ayında, yönetim kurulunun belirleyeceği Yer, Gün ve Saatte Olağan olarak toplanır.

Şeklinde düzenlenerek hemen hemen her üyemizin katıldığı Ulusal Gastroenteroloji Kongrelerine taşınarak katılımın genişletilmesi yönündedir.

 

ÜYELERİMİZE DUYURULUR!..

 

Bu davette Resmî çağrı süresine uyulmuş, Tüzük değişikliği düzenlenmesi, 5253 sayılı kanunu kapsamında sizlere sunulmuştur.

Detaylı bilgi almak ve/veya sorularınız için dernek genel merkezimizi arayabilir, merkez yetkilileri veya dernek avukatımız ile irtibata geçebilirsiniz.

Teşekkür ederiz.